COMPRAYA 2.0, groen licht!

 13/06/2024

De tweede studie arm van COMPRAYA gaat van start in het Antoni van Leeuwenhoek en binnenkort in het Erasmus MC. Onderzoeker Daniëlle en AYA Matthijs vertellen je meer in de video.

COMPRAYA 2.0, de tweede arm van de COMPRAYA studie, kan van start! Onze onderzoeksmedewerkers, Bibian Been en Sophie Terhaard, gaan de komende weken hard aan de slag om de eerste (oud)AYA's te includeren vanuit het Antoni van Leeuwenhoek en Erasmus MC. Voor COMPRAYA 2.0 vragen we alleen (oud)AYA's die zijn gediagnosticeerd met kanker op AYA leeftijd vóór het jaar 2020. Dit is ook meteen het grootste verschil met COMPRAYA 1.0, waarbij we patiënten prospectief includeren (ie. We vragen deze AYA's om deel te nemen vlak na het moment van diagnose).   

Een ander verschil is dat deelnemers van COMPRAYA 2.0 alleen nog naar het ziekenhuis hoeven komen voor de bloedafname. Waar we voor COMPRAYA 1.0 de vragenlijsten afnemen tijdens een bezoek aan het ziekenhuis, sturen we deze voor COMPRAYA 2.0 thuis op. COMPRAYA 2.0 is daarmee laagdrempeliger en minder intensief voor de deelnemers.  

Dankzij deze studie arm zijn we eerder in de gelegenheid om de medische en psychosociale gezondheidsuitkomsten te vergelijken tussen AYA’s vlak na de diagnose en bij AYA’s die al langer leven met de diagnose. Zo kunnen we eerder iets zeggen over het verloop van de gezondheidsuitkomsten op de lange termijn.  

De doelen van beide COMPRAYA 1.0 en COMPRAYA 2.0 zijn verder identiek, namelijk uitzoeken welke problemen optreden voor AYA’s en wanneer deze problemen zich voordoen. Kijk voor meer informatie de video, of bezoek onze website compraya.nl 

Meer publicaties

De Antoni - het kwartaalmagazine van het Antoni van Leeuwenhoek

Lees dit bericht

KWF - Behandeling op maat voor jongvolwassenen met kanker

Lees dit bericht

Space 4 AYA 2019 congres

Lees dit bericht