Oproep voor deelname onderzoek naar veranderingen in lichaamsbeleving van AYA’s
29/03/2022
LET OP: De aanmeldtermijn voor dit onderzoek is verstreken.
Wij zijn op zoek naar mensen die op jonge leeftijd (tussen 18-39 jaar) de diagnose kanker hebben gekregen (AYA’s). Het doel van dit onderzoek is meer inzicht verkrijgen in de lichaamsbeleving van AYA’s. Graag zouden wij handvaten willen bieden op dit gebied waar jij op dat moment ook behoefte aan had, maar misschien hebt moeten missen. Op deze manier hopen wij toekomstige AYA’s beter te kunnen ondersteunen bij problemen rondom veranderingen in lichaamsbeleving.
Wij zijn op zoek naar AYA’s die hun ervaringen willen delen op het gebied van lichaamsbeleving door middel van een open gesprek. Onderwerpen voor het gesprek zijn bijvoorbeeld veranderingen van je eigen lichaam, (zelf)vertrouwen, intimiteit of leefstijl. Zo heb jij misschien veranderingen ervaren in de structuur van je haar, de complexiteit van je huid of de manier waarop je het douchewater voelt stromen over je lijf. Wellicht zijn er dingen die jij anders ervaart en wil bespreken hoe jij om gaat met deze veranderingen en wat jou hierin geholpen heeft?
Het onderzoek is bedoeld voor jou als jij tussen de 18 en 39 jaar voor de eerste keer de diagnose kanker gekregen hebt. Dat kan online of face-to-face (reiskosten worden vergoed). Het interview zal ongeveer een uur duren. Het verzamelen en verwerken van de gegevens zal anoniem gebeuren.
Nog even voorstellen: mijn naam is Robin Hendriks en ik studeer Health Humanities aan de Universiteit van Tilburg. Het onderzoek wordt gecoördineerd vanuit het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis en maakt deel uit van de COMPRAYA studie. Organisaties waar wij mee samenwerken zijn onder andere Kanker.nl, Stichting Jongeren en Kanker (SJK), het AYA Zorgnetwerk, het AYA-denk-mee panel, Jong Hematon en Jong Borstkanker. Mocht je interesse hebben of graag wat meer informatie willen, dan kun je altijd contact met mij opnemen via het volgende e-mailadres: Ro.Hendriks@NKI.nl
Robin Hendriks, masterstudent Tilburg University
Hoofdonderzoeker: Tom Bootsma, onderzoeker Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis