Links naar partners

AYA 'Jong en Kanker' Zorgnetwerk

Om de zorg en behandeling beter af te stemmen op de levensfase waar AYA's zich in bevinden wordt er AYA-zorg geleverd in ziekenhuizen door heel Nederland. Zij vormen samen het AYA Zorgnetwerk.

Stichting Jongeren en Kanker (SJK)

SJK is opgericht in 1986, met als doel kwaliteit van leven voor jongvolwassenen tussen de 18 en 39 jaar die kanker hebben of hebben gehad en hun naasten, te verbeteren. Jongeren en Kanker behartigt de belangen van deze doelgroep op het gebied van zorg, onderzoek en maatschappelijke participatie, informeert hen en brengt hen met elkaar in contact. 

KWF

KWF Kankerbestrijding is vastberaden om kanker zo snel mogelijk te verslaan. Hun ideaal is een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. Hun doel: minder mensen met kanker, meer mensen die genezen en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Om dit te bereiken werven ze fondsen waarmee ze onderzoek naar kanker financieren en begeleiden.

IKNL

Met de Nederlandse Kankerregistratie (NKR) volgt Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) al dertig jaar op landelijk niveau de zorg voor patiënten met kanker. Het levert een schat aan wetenschappelijk onderbouwde kennis en inzichten op die direct van waarde zijn voor de praktijk. Inzichten waarmee kanker kan worden voorkomen en de zorg voor patiënten en hun kwaliteit van leven kan worden verbeterd.

Profiel

Profiel is een samenwerkingsverband tussen onderzoekers van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL), Tilburg University en medisch specialisten van ziekenhuizen in heel Nederland. Door Profiel wil men meer te weten komen over de gevolgen van kanker voor het leven van patiënten die kanker hebben of hebben gehad. Dit doen ze door onderzoek te doen naar zowel de positieve als de negatieve gevolgen van kanker. Ze zijn geïnteresseerd in hoe het net na de behandeling met de patiënt gaat, maar ook hoe het na een aantal jaren gaat en of er in de tussentijd veranderingen opgetreden zijn.

Binnen COMPRAYA zorgt Profiel voor het uitsturen en verzamelen van alle online vragenlijsten.

Kanker.nl

Op de website kanker.nl vind je onder andere informatie over kanker, behandelingen en gevolgen van kanker, je kunt contact leggen met lotgenoten of hun blogs lezen, maar ook vragen stellen en hulp zoeken.